Welkom

Ons vakantiehuisje is een typische Picardische hoeve: die delen alle eenzelfde charmante bouwstijl waarbij zowel leef- als slaapvertrekken op het gelijkvloers gesitueerd zijn.

Onze vakantiewoning telt drie slaapkamers met elk hun eigen sanitair. De grootste slaapkamer is bovendien uitgerust met een extra slaapzetel: een koppel kan die kamer bijvoorbeeld delen met kleinere kinderen of vier kinderen kunnen er samen terecht. Het huis is met andere woorden geschikt voor en voorzien op 6 à 8 personen.

We overlopen even de indeling:

De woonkamer is uitgerust met een lederen salon en een mooie salontafel die we erfden van de Nederlandse dame van wie we het huis kochten. Er is een grote, statige openhaard met alles erop en eraan. Verder is er een televisie en een DVD-speler (inclusief een bescheiden verzameling DVD’s). Via de schotelantenne en ons abonnement op TV Vlaanderen heb je toegang tot de meest courante Vlaamse televisiezenders.

Ook muziek is er in overvloed. We lieten immers zowel onze collectie CD’s als een ruim gevulde iPod achter. Alle muziek speel je af via onze Bose SoundDock, uiteraard kan je hierop ook een eigen iPod of iPhone aankoppelen.

De eetkamer grenst aan de woonkamer en omvat een eettafel voor 8 personen. In het antieken kastje vind je o.m. de informatiemap over huis en streek, gezelschapsspelen in overvloed en een theeservies dat de overgrootmoeder van Geert nog cadeau kreeg toen ze begin vorige eeuw in het huwelijksbootje stapte.

Verder vind je in de eetkamer een heuse wijnvoorraad, inclusief een map waarin je meer uitleg leest over al het lekkers dat je in het wijnrek vindt. Voor de wijnkeuze en de deskundige uitleg werken we samen met onze fijne vrienden Wim en Joris die op hun beurt de drijvende kracht vormen achter de wijnhandel Vignelier (www.vignelier.be). Wij vonden het gewoon fijn om jullie – uiteraard geheel vrijblijvend – te voorzien van lekkere Franse en Italiaanse wijntjes: neem gerust weg dus en geniet ervan, afrekenen doen we na jullie verblijf wel.

woonkamer

woonkamer

De keuken (nieuw geplaatst eind 2016) is uitgerust met een groot gasvuur, een koelkast met vriesvakje, een vaatwasser, een oven en microgolfoven. Je vindt er altijd wel wat basisingrediënten (gebruik gerust wat je in de kasten vindt). Er is ook een ontbijt- of aperitieftafeltje met plaats voor vier.

– Elk van de drie slaapkamers omvat twee eenpersoons boxsprings (die je uiteraard tegen of net uit elkaar kan schuiven). Er is ook opbergruimte voor je kleding. De grootste slaapkamer omvat zoals eerder al gezegd bovendien een extra slaapzetel voor max. 2 personen. Er is ook een kinderbedje aanwezig.

– Naast drie slaapkamers telt ons vakantiehuisje ook drie badkamers. Twee van die drie badkamers grenzen aan de respectievelijke slaapkamers, een derde badkamer bevindt zich naast de eetkamer/keuken.

Alle badkamers beschikken over een douche, wastafel en toilet; de derde badkamer beschikt daarnaast ook over een eigen bad.

slaapkamer1

slaapkamer2

slaapkamer3

– Ons vakantiehuisje is voorzien van wifi.

– Ons vakantiehuisje staat op een volledig omsloten terrein van 13a groot. De tuin is heerlijk, heeft de hele dag zon en biedt heel wat mogelijkheden voor rust en ontspanning. Zo vind je er heel wat speelmateriaal voor buiten (petanque, kubbspel, badmintonraketjes met een heus net, enz.), een hangmat die we kochten tijdens onze huwelijksreis in Ecuador, twee ligstoelen, vier zitzetels, twee ligzetels en een tuinterras voor in totaal tien personen.

De parel van onze tuin vormt onze wellness corner: je kan er genieten van onze houtgestookte sauna (in de vorm van een schattig tonnetje) én onze houtgestookte hottub met ruimte voor 6 à 7 personen. We voorzagen ook een buitendouche met lauwwarm water.

Na een deugddoende sauna even onder de buitendouche en vervolgens een glaasje bubbels in de hottub met zicht op de Picardische sterrenhemel en omgeven door geluid van tientallen vogels: wij zijn er alvast verslingerd aan, jullie volgen ongetwijfeld 😉

tuin